Om MKON

 

MKON AB är en professionell kongressarrangör (PCO) som arrangerar såväl nationella som internationella kongresser och vetenskapliga möten. Våra uppdrag finns framför allt inom medicin och har från 100 till 5000 deltagare.

Lotta Ahlbertz

Lotta Ahlbertz

VD/ projektledare

lotta@mkon.se

Christoffer Kronström

Christoffer Kronström

Projektledare

christoffer@mkon.se

Jenny Johansson

Jenny Johansson

Projektkoordinator

jenny@mkon.se

Leia Fernandes

Leia Fernandes

Administratör

leia@mkon.se

Claes Berglund

Claes Berglund

Ägare

claes@mkon.se

Sara Lago

Sara Lago

Projektledare

sara@mkon.se

Linda Johansson

Linda Johansson

Projektkoordinator

linda@mkon.se

Åsa Eklund

Åsa Eklund

Projektledare/försäljningsansvarig asa@mkon.se
Ola Nilsson

Ola Nilsson

Projektledare/ IT-ansvarig

ola@mkon.se

Malin Nilsson

Malin Nilsson

Projektkoordinator

malin@mkon.se

Anna Cronmalm

Anna Cronmalm

Ekonomiansvarig

anna.cronmalm@mkon.se

Karin Bergkvist

Karin Bergkvist

Projektkoordinator

karin@mkon.se

Hilda Ståhl

Hilda Ståhl

Projektkoordinator

hilda@mkon.se

Vår historia

 

Det är med stolthet vi kan berätta att MKON (tidigare Malmö Kongressbyrå AB) var den första kongressbyrån i Sverige – och i hela Norden. Företaget grundades redan 1969 och hade som uppdrag att arrangera kongresser, men även att marknadsföra Malmö som kongresstad ut mot hela världen.

Malmö Kongressbyrå AB startas

Malmö Kongressbyrå AB startades på uppdrag av Malmö Stad och Skånes handelskammare (nuvarande Sydsvenska Industri- och Handelskammaren), som båda gick in som hälftenägare. Inspirationen kom från USA och när Gösta Håkansson, från Svenska Dataregister i Lund, handplockades att driva kongressbyrån åkte han på flera studieresor västerut.

Första kongressen

Gösta Håkansson drev Malmö Kongressbyrå AB fram till 1989 och under denna tid reste han när och fjärran för att locka kongresser till Malmö. Den första kongressen som arrangerades var “VIII:e Nordiska Kylmötet” för Nordiska Kyltekniska föreningen 1969.

Växer

Malmö Kongressbyrå AB fick en flygande start och redan efter ett par år hade tiotusentals deltagare passerat kongressbyråns administration. Och många arrangemang har dragit nyfikna ögon till sig – t ex den 30 meter långa valen som placerades på Stortorget till Internationella Valfångstkommissionens kongress, och de många vikingafesterna som hölls på Malmö Slott under 70- och 80-talet.

Initiativtagare

I början av 1980-talet var Malmö Kongressbyrå AB en av initiativtagarna till samarbetet “Sveriges förenade kongresstäder” som bestod av Sveriges ledande kongressbyråer.

Katarina Lönn

1989 – 1991 drev Katarina Lönn, som tidigare var PR-kvinna på Kockum, Malmö Kongressbyrå AB

Delar upp verksamheten

1991 tog Lennart Håkansson över Malmö Kongressbyrå AB, som bestod av både kongressbyrå och turistbyrå. Företaget blev privatägt och 1999 köptes turistbyrådelen av Malmö Stad. Lennart Håkansson drev företaget framgångsrikt till 2002 och fokuserade verksamheten på stora läkarkongresser, mycket tack vare sina utmärkta kontakter inom det medicinska området.

Ny ägare

Familjen Berglund och Nilsson tar tillsammans över företaget 2002 och har sedan dess arbetat målmedvetet med att vidareutveckla verksamheten.

Namnbyte

Malmö Kongressbyrå AB byter 2016 namn till MKON AB för att reflektera den ökade geografiska spridningen bland kunduppdrag. Idag är MKON en av landets ledande kongressbyråer inom mötesindustrin och satsar på att vara i framkant vad gäller innovationer och utveckling.